Find smykker til ethvert outfit

Dette indhold er sponsoreret

De fleste kender godt dilemmaet. Håret er sat og makeuppen lagt til lejligheden. Outfittet ligger klar på sengen, nu mangler man kun lige at vælge sko og smykker for at fuldende looket. Valg af sko og fodtøj er relativt let. Er anledningen en længere shoppetur med veninderne, skal skoen helst være behagelige og praktiske, dog gerne med nogle smarte detaljer. Er anledningen en fest, må der gerne være lidt hæl på. Er det en frisk gåtur i skoven er praktikalitet et must. Men når det kommer til smykker, så kan valget af disse godt give lidt udfordringer. For hvornår skal man have hvad på? Er der smykker, som komplimenterer en specifik beklædning bedre end andre?

Hvad klæder dig bedst?

Nogle har forkærlighed for sølv, andre for guld. Har man en præference, skal man selvfølgelig bare vælge denne type smykke, som man holder mest af. En god idé er imidlertid også at skæve lidt til øjen- og hudfarve. Hører man for eksempel til den lyse nordlige type, er sølvsmykker særligt klædelige. Er det den mere sydlige hudtype, som man har, går guld supergodt til denne. Skal du vælge imellem smykker med indlagte sten, og særligt de smykker, som er tæt på ansigtet, som halskæde og øreringe, kan du med fordel vælge nogle, som matcher din øjenfarve godt. Den rigtige farvel vil nemlig typisk fremhæve din øjenfarve og give dig et ekstra smukt spil i øjnene. Fremhæv dine fordele. Har du for eksempel en smuk hals og decollete, er det oplagt, at du vælger en bluse med v-udskæring sammen med en smuk kæde med vedhæng. Har du smukke hænder, så gå efter ringe.

Vælg efter anledning og påklædning

Når du skal vælge smykker til dit outfit, skal du selvfølgelig også være lidt realistisk og tænke praktisk. Er anledningen en tur i skoven med børnene, med dig iklædt  en tyk sweater med termodragten trukket udenover, så virker det ligesom lidt malplaceret at have en tyk lang guldkæde på. Og også ret upraktisk. Hvis du har behov for at pynte dig her, er søde små ørestikker et oplagt valg. En god tommelfingerregel er less is more. Lad generelt være med at overdænge dig selv med smykker. Er dit outfit enkelt, uden de store armbevægelser, kan du godt slå dig løs med en stor halskæde. Har du til gengæld kastet dig selv ud i en ordentlig omgang flæser, blonder og krøl, så gå over i det mere enkle hvad angår valg af smykker. Det er ikke så svært.